BLOGΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΜΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΜΟΥ

Ένας γάμος είναι ένα πολυέξοδο γεγονός. Εκτός από την διοργάνωση, το νυφικό, τα ρούχα, την εκκλησία και την δεξίωση κοστίζουν ακριβά. Σημαντικά επίσης έξοδα αποτελούν το μακιγιάζ της νύφης, η κόμμωση και η φωτογράφιση.

Πολλές φορές προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα, η επιλογής αυτών των επαγγελματιών γίνεται βάση της τιμής τους και όχι των ικανοτήτων τους.

Στην πραγματικότητα εκείνο που καλούνται να κάνουν αυτοί οι επαγγελματίες την ημέρα του γάμου σας είναι να σας ¨φτιάξουν¨ την εικόνα.

Σκεφτείτε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, εκείνο που θα μείνει να σας συντροφεύει για πάντα από εκείνη την ημέρα, είναι οι αναμνηστικές σας φωτογραφίες. Να θυμάστε ότι κάθε φορά που τις ξανακοιτάτε να μην μετανιώνετε για κάποια από τις επιλογές σας.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το μακιγιάζ της νύφης είναι εξειδικευμένες τεχνικές για τη φωτογράφιση, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι ίδιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για τους αστέρες του Hollywood και τα μοντέλα. Εκείνο δηλαδή που καλούνται να κάνουν εκείνη την ημέρα για σας, είναι να σας μετατρέψουν σε μία πραγματική Star.

Οι επαγγελματίες makeup artists, για να καταρτιστούν πάνω σε αυτές τις τεχνικές έχουν επενδύσει ατελείωτες ώρες σε μάθηση, εξάσκηση και χρήμα. Οι ίδιοι δεν σταματούν ποτέ να ενημερώνονται μέσω των σεμιναρίων για τις νέες τάσεις, νέες τεχνικές και τα νέα προϊόντα. Πριν λοιπόν προσλάβετε οποιονδήποτε ρωτήστε αν κατέχει αυτές τις τεχνικές. Ρωτήστε για τις σπουδές του σεε εξειδικευμένα κέντρα και σε ποιά. Ζητήστε να δείτε τις προηγούμενες δουλειές ή το προσωπικό του portfolio.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν επάνω σας. Ρωτήστε για τα προϊόντα και τις εταιρείες που δουλεύουν. Οι σωστοί επαγγελματίες έχουν ήδη δοκιμάσει και έχουν κάνει πολλαπλή έρευνα για τα προϊόντα που μεταχειρίζονται πριν καταλήξουν να τα χρησιμοποιήσουν επάνω σας. Γνωρίζουν  την ποιότητα αλλά και την αντοχή τους. Το σπουδαιότερο  όμως  γνωρίζουν τον τρόπο που αποδίδουν κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες. Ακόμη κι αν σας πουν ότι δουλεύουν επαγγελματικά προϊόντα που δεν γνωρίζετε, ανοίξτε το διαδίκτυο και ενημερωθείτε για αυτά. Μην ξεχνάτε ότι το ¨βαλιτσάκι¨ ενός σοβαρού επαγγελματία κοστίζει το λιγότερο 5 με 7 χιλιάδες ευρώ.

Από την Make up Artist & Instructor

Αικατερίνη Χαντζοπούλου

Site:  Ch_Aikaterini MakeUp Artist

Back to top
L

The ultimate make-up shop page brings you everything you need