BLOGΚανε το ονειρο σου πραγματικοτητα στην lmi

Κανε το ονειρο σου πραγματικοτητα στην lmi

ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ LMI

Έχετε ποτέ ονειρευτεί να ζήσετε την εμπειρία του London Fashion Week ή να εργαστείτε σε μεγάλα Brand ; 900 απόφοιτοι της LMI ζουν αυτό το όνειρο!»… Το νέο διαφημιστικό spot της σχολής μας στο ραδιόφωνο! Πολλοί θα σκεφτείτε, τόσο εύκολα ξεκινάω να εργάζομαι σε μεγάλο brand ή συμμετέχω στην εβδομάδα μόδας; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, με προσπάθεια και ζήλο. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πάρα πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους που ο κοινός παρονομαστής όλων είναι η αγάπη για δημιουργικότητα, η ανάγκη να μάθουν και να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του μακιγιάζ και η επιθυμία να ενταχθούν στην κοινότητα καλλιτεχνών της LMI. Η τέχνη του μακιγιάζ γίνεται ολοένα και πιο αγαπητή τόσο στο γυναικείο όσο και στο αντρικό φύλο. Πέρα όμως από τέχνη, το μακιγιάζ μπορεί να μου ανοίξει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Τι κάνει η σχολή για αυτό;

“Στο London Make Up Institute, η επαγγελματική αποκατάσταση και καθοδήγηση των
σπουδαστών είναι για εμάς η απόλυτη προτεραιότητα”

Στο  London Make Up Institute, η επαγγελματική αποκατάσταση και καθοδήγηση των σπουδαστών είναι για εμάς η απόλυτη προτεραιότητα. Διαβάζοντας κανείς το syllabus των τμημάτων, θα δει ότι ο σπουδαστής διδάσκεται εξαρχής την δημιουργία του βιογραφικού σημειώματος, την συνοδευτική επιστολή και την προετοιμασία για συνέντευξη. Ακόμη και αν κάποιος νέος ηλικιακά σπουδαστής μας δεν έχει επαγγελματική εμπειρία, δεν έχει αναπτύξει βιογραφικό και δεν έχει ξανά διαβάσει αγγελία…μέσα από τη φοίτηση στην σχολή ξεκινάει η τριβή με αυτό. Πέρα από την εκμάθηση της δημιουργίας του βιογραφικού, ο σπουδαστής έχει την δυνατότητα μέσα από one to one καθοδήγηση να δημιουργήσει το βιογραφικό με το γραφείο καριέρας της LMI και να ξεκινήσει να το προωθεί. Μέσα από τις συζητήσεις μας και την καθοδήγηση, βρίσκουμε τρόπους ακόμη και χωρίς επαγγελματική εμπειρία, να μπορέσετε να εισχωρήσετε σε μεγάλα brand μακιγιάζ όπως Armani, Yves saint Laurent, L’ oreal κλπ. Και έτσι ανοίγονται νέοι δρόμοι και ορίζοντες.

Το ποσοστό απορρόφησης των σπουδαστών σε θέσεις εργασίας είναι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα με έρευνα το επάγγελμα του αισθητικού/ μακιγιέρ παρουσιάζει πολύ μικρά ποσοστά ανεργίας, τόσο διότι υπάρχουν ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες για προσωπικό σε αυτούς τους τομείς, καθώς επίσης και λόγω πολλών επαγγελματικών κατευθύνσεων που ανοίγει το επάγγελμα. Η ενημέρωση των σπουδαστών μας για νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας είναι καθημερινή υπόθεση, σε συνδυασμό και με πληθώρα άλλων δράσεων όπως ημέρες καριέρας, open day masterclasses κλπ. Η LMI έχει ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά λόγω του ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών, της υγιεινής που τηρεί αμετάκλητα στις αίθουσες, της εκμάθησης των πιο εκσυγχρονισμένων τεχνικών και της διδασκαλίας και πιο “επιχειρηματικών” μαθημάτων, όπως marketing, business plan και management. Δεν είναι τυχαίο που η σχολή αποτελεί σταθερό συνεργάτη για τις περισσότερες εταιρείες καλλυντικών που εμπιστεύονται τους αποφοίτους λόγω γνώσεων και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

“Έχεις ονειρευτεί να εργαστείς μόνο ως ελεύθερος επαγγελματίας; Δεν σε ενδιαφέρουν οι πωλήσεις, αλλά θέλεις να εργάζεσαι με τον δικό σου ρυθμό; Η τέχνη του μακιγιάζ σου δίνει απλόχερα αυτήν την δυνατότητα”

Έχεις ονειρευτεί να εργαστείς μόνο ως ελεύθερος επαγγελματίας; Δεν σε ενδιαφέρουν οι πωλήσεις, αλλά θέλεις να εργάζεσαι με τον δικό σου ρυθμό; Η τέχνη του μακιγιάζ σου δίνει απλόχερα αυτήν την δυνατότητα. Η σχολή μας ως πιστοποιημένο ΚΔΒΜ1, αγκαλιάζει και αποδέχεται όλους τους ανθρώπους και δεν θέτει κανένα ηλικιακό πλαφόν. Στην εποχή μας, η δημιουργία έξτρα εισοδήματος και η «δεύτερη» δουλειά είναι μονόδρομος για τους περισσότερους. Σίγουρα, είναι δύσκολη η πολύωρη εργασία, καθώς οδηγεί στην περιστολή του προσωπικού μας ελεύθερου χρόνου. Και όμως, το μακιγιάζ ως επάγγελμα σας δίνει αυτήν την δυνατότητα. Μέσα από την προώθηση της δουλειάς σας (social media), και φυσικά αρπάζοντας ευκαιρίες, μπορείτε να εργάζεστε όπως πολλοί μαθητές μας σε μια 8ωρη πλήρους απασχόλησης εργασία και τα σαββατοκύριακα, ή γενικότερα στον ελεύθερο χρόνο σας, να ασχολείστε με το πελατειακό μακιγιάζ. Ξεκινώντας από τον κύκλο σας και με την δύναμη του «στόμα με στόμα», μπορείτε να δημιουργήσετε τα εφόδια για μια επιτυχημένη πορεία ως freelance makeup artist. Πολλές από τις σπουδάστριες μας, έχουν οικογένεια και βλέπουν το μακιγιάζ σαν έναν δίαυλο έξτρα εισοδήματος στον δικό τους χρόνο και πολλές φορές χώρο.

6 MONTHS BEAUTY FOUNDATION LEVEL
BEAUTY FOUNDATION 3 month
6 MONTHS BEAUTY FOUNDATION LEVEL

Μην ξεχνάμε φυσικά, ότι οι freelance makeup artists μπορούν να εργαστούν όχι μόνο στο πελατειακό μακιγιάζ (νυφικό, βραδινό κλπ), αλλά και στον χώρο της μόδας. Οι φωτογραφήσεις για e-shop,  καταστήματα και για book νέων μοντέλων λαμβάνουν καθημερινά χώρα και οι ανάγκες για makeup artists είναι πολλές. Φυσικά, το set απαιτεί πέρα από μακιγιέρ, στυλίστα και hairstylist-κομμωτή. Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στο site της LMI, μπορεί κανείς να δει και τα τμήματα μας σε fashion styling και principles of hairstyling, που μπορούν να συνδράμουν στο να μπορεί να δημιουργεί ο artist ένα total look. Ανταγωνιστικό λοιπόν πλεονέκτημα ενός αποφοίτου μας, είναι ότι μέσω παράλληλης φοίτησης και σε άλλα τμήματα, μπορεί να καλλιεργήσει κι άλλο την αισθητική του, να μπορεί να αναλαμβάνει παράλληλα με το μακιγιάζ και την υπηρεσία του hairstyling, γεγονός που του δίνει και επιπλέον δουλειές και επαγγελματικές ευκαιρίες.

 

 

Γιώργος Πλιάφας
Υπεύθυνος Γραφείου Καρίερας & Διασύνδεσης
Back to top
L

The ultimate make-up shop page brings you everything you need