BLOGΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΕ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΕ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

Airbrush…Η διάρκεια στο μακιγιάζ σου!

Τα τελευταία χρόνια τα μυστικά του airbrushing ήταν πολύ καλά κρυμμένα από τους ειδικούς αυτού του είδους οι οποίοι ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα. Με την εξέλιξη της HD (High Definition – Υψηλής Ανάλυσης) διάστασης σε όλους του τομείς της ζωής, ήρθε η ώρα για όλα αυτά τα μυστικά να αποκαλυφθούν.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει σημαντικά την ζωή μας και η HD διάσταση προσδίδει ακρίβεια και καθαρότητα στην εικόνα κατά 6 φορές. Ένας make-up artist δεν έχει την δυνατότητα ούτε και τον χρόνο να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα εργαλεία και προϊόντα που θα του εξασφαλίσουν ένα αψεγάδιαστο HD make-up Look.

Για τον παραπάνω λόγο η χρήση του αερογράφου, ένα blending tool που μπορεί εύκολα να αποδώσει ένα ομοιογενές και λαμπερό αποτέλεσμα, έχει γίνει ολοένα και πιο επιθυμητή από τους make-up artist και τους πελάτες.

Το airbrush make-up χρησιμοποιείται κυρίως στα νυφικά μακιγιάζ αλλά και κατά την διάρκεια φωτογραφίσεων . Το αποτέλεσμα που προκύπτει από το μακιγιάζ με αερογράφο προσδίδει ένα φυσικό look, καθαρό και με μεγάλη διάρκεια. Σίγουρα σε αντίθεση με τα μακιγιάζ που προκύπτουν χωρίς την χρήση αερογράφου ένα airbrush make-up look , δεν θα έχει αισθητούς πόρους και ρυτίδες όσο zoom και εάν κάνεις σε μια HD φωτογραφία.

Με τον αερογράφο μπορείς να τοποθετήσεις foundation, blush ,lip,eyebrow colour και να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα. Επιπλέον μπορείς να επαναπροσδιορίσεις το σχήμα του προσώπου κάνοντας σκιές (shader) και δίνοντας φως (highlighter).

αερογράφος

1. Επιλέξτε το σωστό μακιγιάζ
Υπάρχουν πολλές εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για airbrush make up, διαφορετικής ποιότητας, οπότε η επιλογή του σωστού brand είναι εξαιρετικά σημαντική.
– Προσπαθήστε να βρείτε μια εταιρεία που προσφέρει μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και φινιρίσματος.
– Βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ είναι ανθεκτικό στο νερό. Πολλά προϊόντα δεν είναι, και θα τρέξει από το πρόσωπό σας.
– Μην ξεγελιέστε από τις υψηλές τιμές – Τα πιο ακριβά εμπορικά σήματα δεν είναι τα μόνα που παρέχουν υψηλής ποιότητας μακιγιάζ και δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για το μακιγιάζ σας.

2. Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση για το πρόσωπό σας

Επιλέξτε μια απόχρωση που να ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για την απόχρωση σας, δοκιμάστε ένα σετ μακιγιάζ που περιλαμβάνει ποικιλία αποχρώσεων, ώστε να μπορείτε να δείτε μόνοι σας το κατάλληλο για εσάς. Για παράδειγμα, πάρτε μια μικρή σταγόνα και δοκιμάστε την επάνω στο πρόσωπό σας για να δείτε κατά πόσο ταιριάζει με τους τόνους σας.

3. Μικρή ποσότητα κι ελαφριά τοποθέτηση 

Οι περισσότεροι αερογράφοι υψηλής ποιότητας έχουν μεταβλητή ρύθμιση ροής αέρα. Για τον μεγαλύτερο έλεγχο της εφαρμογής σας, χρησιμοποιήστε την υψηλότερη ρύθμιση αέρα που έχει ο συμπιεστής σας και ελέγξτε τη ροή σας με τη σκανδάλη. Η ιδέα εδώ δεν είναι να ψεκάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, αλλά να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας. Μια αργή σταδιακή εφαρμογή θα φανεί πολύ πιο φυσική και θα αναμιχθεί πιο καλά.

4. Μην υπερβάλλετε

Εάν χρησιμοποιείτε σωστά τις προαναφερόμενες τεχνικές, θα σας βοηθήσει να μην κάνετε υπερβολική εφαρμογή του μακιγιάζ σας. Ένα παχύ στρώμα μακιγιάζ airbrush μπορεί να φαίνεται σαν ραγισμένο, ακόμα και να ξεφλουδίζει το πρόσωπό σας. Μόλις καταλάβετε τα βασικά, θα πρέπει να πάρει μόνο περίπου 4-6 σταγόνες βάσης για να τοποθετήσετε σε όλο το πρόσωπό σας.

5. Κρατήστε τον αεργράφο σας καθαρό

Εάν το makeup στεγνώσει μέσα στο πιστόλι του αερογράφου σας υπάρχει πιθανότητα να μην λειτουργεί σωστά. Ξεπλύνετε την άκρη και το φλιτζάνι του πιστολιού μετά από κάθε χρήση με τρεχούμενο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό αερογράφου για να καθαρίσετε το makeup που έχει στεγνώσει μέσα στον αερογράφο σας.

Αν θέλετε πιο λεπτομερείς οδηγίες για την εφαρμογή μακιγιάζ με αερoγράφο, έναρξη νέων τμημάτων airbrush in Beauty Make-up στο London makeup institute τον Ιούλιο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Back to top
L

The ultimate make-up shop page brings you everything you need