BLOGΗ L.M.I ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ CONTOURING

Η L.M.I ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ CONTOURING

Contouring, μια λέξη που ακούς τόσο συχνά πλέον. Ξέρεις άραγε τι είναι και πώς λειτουργεί;

Για αρχή, το πιο βασικό είναι να γνωρίζεις ότι μιλάμε για έναν όρο ομορφιάς, μια τεχνική του μακιγιάζ που έχει ως στόχο να τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου για να φαίνεται πιο λεπτό αλλά και σωστά δομημένο.

Για να πετύχεις το ιδανικό contouring, ή αλλιώς την διάσημη πλέον μέθοδο των φωτοσκιάσεων, πρέπει να έχεις διαθέσιμες δύο αποχρώσεις υλικών, είτε σε υγρή, σε creamy, είτε σε compact μορφή.

Η σκουρόχρωμη απόχρωση είναι υπεύθυνη για τις σκιάσεις, τα σημεία δηλαδή που θέλεις να «κρύψεις», όπως είναι το σημείο κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών, το πλαϊνό μέρος της μύτης αλλά και κάτω από το πηγούνι σου και στις γωνίες τους προσώπου.

Η ανοιχτόχρωμη απόχρωση τονίζει και αναδεικνύει τα ούτως ή άλλως πιο εκτεθειμένα σημεία του προσώπου σου, όπως αναφέραμε πιο πριν. Τέτοια σημεία είναι τα ζυγωματικά σου, το κέντρο της μύτης αλλά και η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια σου.

Πώς κάνεις contouring στο πρόσωπο μόνη σου απλά και εύκολα!

Με τρεις κινήσεις μπορείς να το κάνεις μόνη σου :

1.Αρχικά όπως αναφέραμε τοποθετείς την σκούρη απόχρωση στα σημεία δηλαδή που θέλεις να «κρύψεις», όπως είναι το σημείο κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών, το πλαϊνό μέρος της μύτης αλλά και κάτω από το πηγούνι σου και στις γωνίες του προσώπου.

2.Στην συνέχεια τοποθετείς την ανοιχτόχρωμη απόχρωση στο κέντρο της μύτης, στην περιοχή ανάμεσα από τα φρύδια όπως επίσης και στο τρίγωνο του ματιού, και γενικά εκεί που θες να δώσεις φως.

3.Έπειτα κάνεις blend την σκούρη απόχρωση και τέλος την ανοιχτή απόχρωση με απαλές κινήσεις του πινέλου έτσι ώστε να τα “δέσεις” όλα μαζί. Στην συνέχεια όπως αναφέραμε τοποθετείς με ένα φαρδύ πινέλο μια πούδρα διάφανη για να κάνεις και baking. Διώχνεις την πούδρα με το πινέλο και τοποθετείς στα μήλα ένα ρουζ της αρεσκείας σου. Και αν θες πιο πολύ contouring τοποθετείς στα σημεία που έκανες την τεχνική ένα combact σε καφέ απόχρωση με ένα πινέλο για κοψίματα.

Καλή επιτυχία!

Από την Make Up Artist & LMI PRO TEAM

Ελισσάβετ Μποζίκη

Elissavet Boziki Make-up art

Back to top
L

The ultimate make-up shop page brings you everything you need