BLOGΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Είσαι επαγγελματίας make-up artist και τα πινέλα σου σαφώς και είναι τα σημαντικά σου εργαλεία, η καθαριότητα τους είναι το παν για την σωστή σου εικόνα.
Είναι γνωστό πως τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα. Οπότε είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν τα πλένεις σε καθημερινή βάση πριν τα χρησιμοποιήσεις σε κάθε μακιγιάζ.
Ο καθαρισμός όμως των πινέλων δεν είναι κάτι απλό. Πρέπει να καθαριστούν με προσοχή, σωστά, διεξοδικά, για να μη χαλάσει η υφή και το σχήμα τους.

 width=

Παρακάτω θα δείτε απλά βήματα για να καθαρίσετε τα πινέλα σας.

1. Βρέξτε τα πινέλα.
Κρατήστε όλα τα πινέλα μαζί και βρέξτε μόνο τις τρίχες, προσοχή να μην βρέξετε το στέλεχος και το ξύλο, με τις “τρίχες” να κοιτούν προς τα κάτω.

2. Βάλτε καθαριστικό.
Μόλις βραχούν καλά οι τρίχες των πινέλων, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα (σταγόνα) ειδικό καθαριστικό ή απαλό σαμπουάν στις τρίχες του κάθε πινέλου.

3. Δημιουργήστε αφρό.
Δημιουργήστε αφρό τρίβοντας απαλά πάντα κάθε πινέλο στο χέρι σας ή σε ειδικό εργαλείο (γάντι) και σιγουρευτείτε ότι έχουν καθαριστεί όλες οι τρίχες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δάχτυλα για πιο λεπτομερή καθαρισμό.

 width=

4. Ξεπλένετε.
Με τα πινέλα να “κοιτάνε” πάλι προς τα κάτω, ξεπλύνετε το σαπούνι από τα πινέλα με χλιαρό νερό. Συνεχίστε μέχρι να φύγει κάθε ίχνος σαπουνάδας.

5. Στεγνώστε.
Στεγνώστε τα πινέλα σε μια πετσέτα. Ποτέ μην αφήνετε βρεγμένα τα πινέλα σας γιατί η υγρασία τα χαλάει.

6. Αφήστε να στεγνώσουν τελείως.
Αφού αφαιρέσετε το περισσότερο νερό από τα πινέλα, δώστε τους ξανά το σωστό τους σχήμα και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια πετσέτα.

7. Καθαρίστε καθημερινά.
Πέρα από τον εβδομαδιαίο καθαρισμό, μπορείτε να καθαρίζετε κάθε πινέλο ξεχωριστά καθημερινά με ένα ειδικό σπρέι καθαρισμού.

8. Διατηρήστε τα πινέλα σας (tips).
Τα συνθετικά πινέλα τείνουν να σκληραίνουν μετά από μερικές χρήσεις. Κάθε δύο (εβδομαδιαία) πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.

Από την PRO MUA Μποζίκη Ελισσάβετ.

Back to top
L

The ultimate make-up shop page brings you everything you need