BLOGEYELINER & RED LIPS – ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ
Eyeliner red lips

EYELINER & RED LIPS – ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

“Eyeliner, ένα προϊόν αλλά και μια τεχνική μακιγιάζ  έχουν τόσο άμεσο και γοητευτικό αποτέλεσμα. «Ανασηκώνει» απευθείας τα μάτια αναδεικνύει το βλέμμα αλλά και το χρώμα τους. Ιδανικό γιατί είναι απολύτως ευέλικτο αφού μπορείς και το φοράς πρωί/βράδυ αλλά και σε διαφορετικά χρώματα.

Προτίμησε πρώτα μολύβι για να δώσεις σχήμα! 

Ειδικά αν είσαι αρχάρια/ος στη χρήση του eyeliner, ένα προϊόν σε υγρή/gel μορφή μπορεί να σε δυσκολέψει ιδιαίτερα. Τράβα την γραμμή πάνω από το μάτι πρώτα με ένα μαλακό μολύβι, διόρθωσέ την, τελειοποίησέ την και ΜΕΤΑ πέρνα από πάνω το gel ή υγρό eyeliner σου. Επίσης, ένα μολύβι θα σου δώσει περισσότερο έλεγχο και ελευθερία κίνησης αλλά και μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για τυχόν διορθώσεις στο σχήμα.

Ελεύθερο χέρι 

Ένα χαλαρό χέρι, είναι καίριο για καλύτερη και ταχύτερη εφαρμογή eyeliner. Δεν χρειάζεται να σφίγγεις το μολύβι σου ούτε όμως και να το κρατάς πολύ χαλαρά. Απλά άσε το χέρι και τη λαβή σου φυσικά. Ένας καλός τρόπος να πετύχεις το τέλειο κράτημα είναι να κρατάς το μολύβι ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρά σου. Έτσι, θα έχεις την πιο ελεγχόμενη ελευθερία κίνησης! Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις κάνοντας τελείες καθοδήγησης πάνω στο βλέφαρό και έπειτα να τις συνδέσεις. Για τις λεπτομέρειες στο eyeliner, ξεκούρασε το μικρό δάκτυλο στο μάγουλο. Έτσι θα σταθεροποιήσεις πλήρως τυχόν τρέμουλο.

Ξεκίνα από το σωστό σημείο 

Καθώς ξεκινάς την εφαρμογή του eyeliner, απόφυγε να ξεκινήσεις από την εσωτερική γωνία του ματιού. Ξεκίνα είτε από τη μέση ή την άκρη του ματιού και σχεδίασε τη γραμμή σου από έξω προς τα μέσα. Αυτό θα σου επιτρέψει να έχεις περισσότερο έλεγχο στο σχήμα και το πάχος της γραμμής.

Χρησιμοποίησε σκιά ματιών 

Εκτός από τη μπατονέτα, ένας φανταστικός τρόπος για να κρύψεις μικρολαθάκια στο σχήμα του eyeliner είναι η χρήση σκιάς. Η σκιά επίσης θα σετάρει  τέλεια το μολύβι ή gel eyeliner σου , θα του δώσει ένταση αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια!

Δοκίμασε τη μέθοδο του tighlining αν τα βρεις σκούρα 

Το tightlining είναι η εφαρμογή eyeliner στην εσωτερική γραμμή του ματιού και κολλητά στις βλεφαρίδες. Κολακεύει όλα τα σχήματα ματιών και κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται άμεσα πιο πλούσιες και πυκνές τονίζοντας το βλέμμα. Είναι ιδανικό για όσες/ους έχουν πιο κουκουλωτά μάτια και δυσκολεύονται να σχεδιάσουν την τέλεια γραμμή. Δίνει ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα από το κλασικό eyeliner look και ανοίγει μονομιάς το βλέμμα.

Eyeliner red lips

RED LIPS

Red lips, κόκκινο, το πλέον διαχρονικό και κολακευτικό χρώμα χειλιών. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσεις το look σου στο λεπτό και να μετατρέψεις ένα πρωινό μακιγιάζ σε βραδινό αν το θες.

Ενυδάτωση 

Πριν την εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν, φρόντισε τα χείλη να είναι απαλά και ενυδατωμένα, ώστε το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα να γλιστράει πάνω τους. Απολέπισα  τα χείλη με ένα scrub και μετά απλώστε ένα lip balm για θρέψη. Τα έντονα χρώματα έχουν την τάση να τονίζουν ακόμη περισσότερο τα σκασίματα και την ξηροδερμία, πράγμα που δε δείχνει καθόλου κολακευτικό. 

Prime your lips , enjoy your colour 

Για να έχετε ακριβώς την απόδοση του κόκκινου χρώματος που βλέπετε στη συσκευασία του κραγιόν, περάστε ένα lip primer ή το foundation σας ταμποναριστά. Μ’ αυτόν τον τρόπο σβήνετε το φυσικό χρώμα των χειλιών και δημιουργείτε την κατάλληλη βάση για το ζωηρό κόκκινο.

Πείτε ΝΑΙ στο μολύβι χειλιών

Πάρε τον χρόνο σου με το μολύβι χειλιών. Επέλεξε ένα στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν και με μικρές διακεκομμένες κινήσεις δημιούργησε το περίγραμμα. Πρόσεξε να μην ξεφύγεις πολύ από την πραγματική γραμμή, γιατί σε αντίθεση με τις nude αποχρώσεις, οι κόκκινες δεν ευνοούν το overlining. Άλλος ένας λόγος που ευνοεί την χρήση  του μολυβιού είναι η μεγαλύτερη διάρκεια που χαρίζει. Σχεδιάζοντας το περίγραμμα θα αποτρέψεις το κραγιόν από το να “τρέξει” όσο το φοράς. 

Do it like a Pro 

Οι επαγγελματίες makeup artists εφαρμόζουν το κραγιόν με ένα πινέλο και όχι κατευθείαν από τη συσκευασία. Τα πινέλα χειλιών είναι ειδικά σχεδιασμένα να αγκαλιάζουν κάθε γωνία του στόματος και να προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια. Η μεγάλη επιφάνεια του bullet του κραγιόν είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει από το περίγραμμα και να λερώσει το υπόλοιπο makeup σας.

Extra PRO hack

Το μυστικό για να τελειοποιήσεις το κόκκινο κραγιόν και να κάνεις τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά είναι να σχεδιάσεις εξωτερικά το περίγραμμα με λίγο concealer. Η τεχνική αυτή ονομάζεται reverse lip lining και έχει, ως στόχο να φωτίσει την περιοχή γύρω από το στόμα. Η αντίθεση του ανοιχτόχρωμου concealer με το πλούσιο κόκκινο θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στα χείλη!”

Back to top
L

The ultimate make-up shop page brings you everything you need