BLOGMUST-HAVES ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ MAKE-UP KIT

MUST-HAVES ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ MAKE-UP KIT

Το make-up kit κάθε επαγγελματία make-up artist περιέχει όλα τα απαραίτητα καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης και εργαλεία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τα χαρακτηριστικά πολλών διαφορετικών προσώπων, τηρώντας απόλυτα τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Πολλές φορές, επικεντρωνόμαστε στο να συλλέξουμε όλα εκείνα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο kit μακιγιάζ (foundation σε πολλούς χρωματικούς τόνους, παλέττες σκιών, και άλλα), ξεχνώντας κάποια πολύ βασικά προϊόντα και εργαλεία, που ίσως αρχικά σας φανούν αδιάφορα, όμως σίγουρα κάνουν τη διαφορά!

απαραίτητα εργαλεία για το επαγγελματικο makeup kit

 

1) Μπατονέτες-Δίσκοι Ντεμακιγιάζ-Μωρομάντηλα
Οι μπατονέτες είναι απαραίτητες για το επαγγελματικό σου kit, και έχουν πραγματικά πολλές χρήσεις. Βοηθούν να διορθώσουμε μικρά λαθάκια στις σκιές, στο eyeliner ή στο κραγιόν, αν τις βουτήξουμε ελαφρά σε κάποιο υγρό ντεμακιγιάζ (ή αν προτιμάτε, σε κάποιο νεράκι micellaire). Επιπλέον, πολλοί make-up artists τις χρησιμοποιούν για την τοποθέτηση της σκιάς στα μάτια, αντί για πινέλο. Στο εμπόριο θα βρείτε και μπατονέτες μυτερές, για ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια.
Αν θέλουμε να απομακρύνουμε ρύπους, σκόνη και υπολείμματα μακιγιάζ πριν ξεκινήσουμε την περιποίηση της επιδερμίδας στην πελάτισσά μας, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μαζί μας προϊόντα για ντεμακιγιάζ και δίσκους ντεμακιγιάζ. Με αυτούς, μπορούμε να τοποθετήσουμε και τονωτική λοσιόν, για να επαναφέρουμε το pH του δέρματος.
Για να καθαρίσουμε κάποια προϊόντα μακιγιάζ σε λερωμένες συσκευασίες, ή για να καθαρίσουμε στιγμιαία τα πινέλα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μωρομάντηλα.

2) Υγρό Καθαριστικό Πινέλων
Ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα των make-up artists, και το μυστικό για να κάνουμε μακιγιάζ σε διαφορετικά πρόσωπα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σετ πινέλων. Απλά ψεκάζουμε το προϊόν σε ένα υγρό μωρομάντηλο, και με κυκλικές κινήσεις περνάμε τα πινέλα μας. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές και όχι πολύ έντονες, ώστε το πινέλο σε μόλις 5 λεπτά να είναι στεγνό, και έτοιμο για την επόμενη χρήση.

3) Καθαρό Οινόπνευμα, Αντισηπτικό Δέρματος & Βλεννογόνου, Αντισηπτικό Χεριών
Τα παραπάνω προϊόντα είναι κι αυτά απαραίτητα, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ μας. Είναι οικονομικά, και μπορούμε εύκολα να τα προμηθευτούμε από το φαρμακείο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, να πλένουμε τα χέρια μας πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του μακιγιάζ, καθώς και να τοποθετήσουμε αντισηπτικό χεριών.

4) Τσιμπιδάκι & ψαλιδάκι φρυδιών
Τα φρύδια είναι πολύ σημαντικά, για την αρμονία του προσώπου. Πρέπει σε κάθε kit επαγγελματία make-up artist να υπάρχει τσιμπιδάκι και ψαλιδάκι για τα φρύδια, ώστε αν χρειαστούν διορθώσεις (και συμφωνεί η πελάτισσα μας), να μπορέσουμε να τις κάνουμε. Πριν τη χρήση τους, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την απολύμανσή τους με καθαρό οινόπνευμα.

 

makeup artist tools

 

5)  Μεταλλική Παλέτα και Σπάτουλα
Για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες μίξεις που θέλουμε, χρειαζόμαστε παλέττα και σπάτουλα. Ιδανικά εργαλεία για να επενδύσετε είναι αυτά από ανοξείδωτο ατσάλι, που θα μείνουν στο kit σας για πολύ καιρό, και θα τα χρησιμοποιείτε σε κάθε μακιγιάζ.

6)  Μεγάλος καθρέφτης
Μία προσθήκη που συχνά ξεχνάμε στο επαγγελματικό μας μακιγιάζ, είναι όμως σίγουρα απαραίτητος! Αν θέλουμε να δείξουμε στην πελάτισσα το μακιγιάζ που της κάναμε, να ζητήσουμε τη γνώμη της για κάτι, είναι πολύ πιο επαγγελματικό να έχουμε κάποιο (σχετικά) μεγάλο καθρέφτη μαζί μας, από το να της δείξουμε το μακιγιάζ σε κάποιο μικρό καθρεφτάκι παλέττας σκιών.

7) Βουρτσάκια μίας χρήσης, για μάσκαρα
Το βουρτσάκι της μάσκαρα, είναι γεγονός ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Καθώς δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το βουρτσάκι της μάσκαρα σε πολλές πελάτισσες (για λόγους υγιεινής), η λύση είναι τα βουρτσάκια μίας χρήσης. Κυκλοφορούν τρίχινα, καθώς και σιλικόνης σε πολλά μεγέθη και σχέδια, για να διαλέξεις αυτά που σου αρέσουν.

8) Ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες
Πριν την τοποθέτηση της μάσκαρα, κάνει μεγάλη διαφορά η χρήση του ψαλιδιού για βλεφαρίδες. Ειδικά αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε ψεύτικες βλεφαρίδες στο μακιγιάζ που θέλουμε να κάνουμε, είναι το εργαλείο-κλειδί ώστε να μη φαίνεται διαφορά ανάμεσα στις φυσικές και στις ψεύτικες.

9) Face-sheets
Τα τελευταία χρόνια, η τέχνη του μακιγιάζ συνοδεύεται και από ένα face sheet. Είναι ουσιαστικά ένα προαιρετικό βήμα, στο οποίο ο make-up artist σχεδιάζει/ζωγραφίζει σε φύλλο το μακιγιάζ της πελάτισσας, και της σημειώνει τα προϊόντα που χρησιμοποίησε.

Απο την Beauty blogger Λίλα Αμανατίδου του beautymaniac.gr

Back to top
L

The ultimate make-up shop page brings you everything you need